Fodbold-transfers.dk’s blogger, Torben Aakjær, ser nærmere på de hotteste transfers, som han forventer at vi får at se i sommeren 2018. Læs hele hans analyse her.
Om få uger starter VM 2018, og sideløbende med klodens største fodboldbegivenhed, kører transfermarkedet i baggrunden, som en om ikke forstyrrende, så helt sikkert opmærksomhedskrævende aktivitet, hvor det skal blive interessant at se om sidste sommers ekstreme vindue bliver overgået, eller om de største klubber efterhånden er mættede, hvilket man nu godt kan tvivle på.
Manchester City, som var transfervinduets største forbruger, sammen med PSG, og som, hvis man lægger sommerens og vinterens vinduer tilsammen, købte for knap 650 millioner euro, svarende til svimlende 4,8 milliarder kroner., har jo indirekte, ja nogen vil nok sige direkte, købt sig til sæsonens titel i Premier League, og skulle Peps tropper ende med også at snuppe CL trofæet, så kan man i den grad sige at pengene har været investeret fornuftigt, for selvom de omkring 320 millioner euro, som City alene har brugt, er ufatteligt mange penge, så tjenes de relativt hurtigt ind, eksemplificeret ved at duksepladsen i England udløser i omegnen af 177 millioner Euro + yderligere 60 millioner euro til CL mesteren.
Havde City yderligere vundet FA Cup trofæet, kunne de have indløst lige under 2 millioner euro, mens Carabao Cup udløste beskedne 100-150.000 Euro, lige nok til et ny sæt tøj til cheftræneren! Som den opmærksomme læser givetvis har bemærket resterer der stadig i omegnen af 80-90 millioner Euro, men bemærk her at City trods alt også afhændede en gruppe spillere i de to transfervinduer, hvilket betød en indtægt på lige under 100 millioner Euro, så alt i alt har sæsonen været “gratis”, hvis man da lige fraregner de løbende udgifter, herunder ikke mindst spillertruppens lønninger, som beløber sig til omkring 125 millioner euro pr. sæson, hvoraf de to højst lønnede, Agüero og “førtidspensionisten” Toure, alene suger hver 13,5 million euro årligt!
Astronomiske beløb, som man dårligt kan fokusere på, det bliver endnu mere ekstremt, hvis man sammentæller de 20 største transfers i de to forløbne vinduer. I så fald kommer man op på omkring 1,9 milliarder Euro, svarende til det afrikanske land, Liberias samlede BNP pr. år!
Så er det vist sat i relief.
Det uden sammenligning største spillernavn, som skiftede klub sidste sommer, var brasilianske Neymar, der formedelst rekord beløbet 222 millioner euro, gik fra FC Barcelona, til nyrige PSG, og havde Paris holdet ikke været nødt til at overholde UEFA`s Financial Fair Play-regler, havde de helt sikkert også smidt de nødvendige euro på bordet for Mbappé, som i første omgang blev hentet til den franske hovedstad på en mildt sagt omdiskuteret leje aftale, hvori der er option på at der til sommer skal skydes omkring 180 millioner euro inkl. klausuler, af sted til det lille Fyrstedømmes klub. Hermed står PSG med klodens to dyreste spillere, med en samlet indkøbspris på over 400 millioner euro!
Udover Neymar, noterede man sig også prominente navne som Lukaku, der skiftede fra Everton til Manchester United, Alvaro Morata, der skiftede Real Madrids hvide trøje ud med Chelseas blå, samt den 20 årige Ousmane Dembele, der smuttede fra Dortmund, og fremover er holdkammerat med Messi.
Men nu nærmer vi os altså endnu et potentielt spændende transfervindue, og selvom jeg bestemt ikke forventer rekord køb og salg i Neymar/Mbappe størrelsen, så kan man ikke undgå at bemærke at virkelig mange af de rigtigt store, og ikke mindst rige klubber, sættes i forbindelse med ikke så få navne. Klubber som Real Madrid, Manchester United, Chelsea og Bayern München trænger i den grad til at få fornyet, og opgraderet eksisterende trupper, mens klubber som Manchester City, PSG og Barcelona helt sikkert heller ikke holder sig tilbage, om end de ganske givet, ikke forbruger så meget i denne omgang, da de trods alt virker til at have relativt homogene trupper.
Men hvem bliver så vinduets mest interessante spillere, og hvem handles for de største beløb, tjaa, det vil jeg i det følgende forsøge at pejle mig ind på, og jeg har derfor opremset de 10 potentielt mest interessante handler.
Robert Lewandowski (29 år)
Bayern München siden 1.7.14 / kontraktudløb 30.6.21
Interesserede klubber: Real Madrid, Manchester United, Chelsea og PSG.
Prisleje: 100-130 millioner euro.
Polakken som snart runder de magiske 30 år, et tal som i fodboldens verden ikke er super eftertragtet, skal vel se at komme videre, efter snart 4 sæsoner i den sydtyske storklub, og i alt 5 tyske mesterskaber (snart 6) på CV’et, hvis man også tæller titlerne i Dortmund med, hvorfra han kvit og kvit skiftede til Bayern München i sommeren 2014. Lewandowski ydmygede alene Danmark i en VM kvalifikationskamp, og vurderes af mange som en af verdens bedste angribere, i skarp konkurrence med vel kun Harry Kane, hvis man altså ikke vurderer Ronaldo og Messi som rendyrkede angribere, og prisen bliver skyhøj, da han endnu har 3 år tilbage af en lukrativ kontrakt, hvor han tjener i omegnen af 250.000 Euro pr. uge, hvilket gør ham til Bundesligaens højst lønnede aktør, men en løn som alle fire interesserede klubber selvsagt snildt kan matche.
Vedvarende rygter påstår at en handel faktisk allerede indgået mellem Bayern München og Real Madrid, hvor der efter sigende kun mangler at blive forhandlet personlige detaljer på plads i en 2-årig aftale med option på yderligere 1 år. Lewandowski er udset til at erstatte Benzema i det madrilenske angreb, og navnemæssigt lever han jo glimrende op til præsident Perez filosofi om hver sæson at hente de absolutte superstjerner.
Det vil jo være synd at påstå at Lewandowski er en langtidsholdbar løsning, men trods hans 29 år, er han alligevel yngre end de angribere som aktuelt befinder sig i den spanske Kongeklub, hvor Benzema er på vej mod de 31 år, mens stjernen over dem alle, Ronaldo, efterhånden har rundet de 33 år, og helt sikkert kører på sidste vers, og det er bestemt ikke usandsynligt at det aldrende makkerpar er historie i klubben, allerede efter sommerferien, hvor Lewandowski så passende kan overtage Benzemas trøje med nr. 9, og måske skylde Real Madrid til CL trofæet, hvilket indtil videre ikke er lykkedes i hverken Dortmund eller Bayern München.
Havde han været 3-4 år yngre, havde købsprisen givetvis nærmet sig 200 millioner Euro, men det må forventes at en knap 30 årig angribers pris, kan forhandles ned til omkring 100 millioner Euro, måske lige med en “sjat” oveni.
Eden Hazard (27 år)
Chelsea siden 1.7.2012 / kontrakt udløb 30.6.20.
Interesserede klubber: Real Madrid, PSG og Manchester United.
Prisleje: 130-150 millioner euro.
Den lille belgier, der i 2015 blev nr. 8 i Ballon dÒr kåringen, hans hidtil bedste placering, er i gang med sæson nr. 6 i London klubben, hvortil han formedelst 35 millioner Euro, skiftede fra barndomsklubben LOSC Lille. Et par mesterskaber, men ikke skyggen af CL trofæet, er det indtil videre blevet til, og i indeværende sæson, har klubben netop sagt farvel til det eftertragtede klubtrofæ, efter at være blevet kørt ud på “r.. og albuer” af et veloplagt Barca mandskab.
Spilfilosofien i Chelsea har mildt sagt aldrig været decideret sprudlende, og under såvel Mourinho, som nu under Conte, er det tydeligt for enhver, at Hazard indimellem får stækket sine “vinger”, nogen gange alt for meget, som f.eks. når han spiller ene angriber, eller hvis han placeres som en slags “skyggeangriber”, hvor han reelt er eneste mand i front. Hans makkere er ofte pænt under hans niveau, og når der endelig placeres en decideret targetman foran ham, er det spillere som åbenlyst ikke forstår ham, hvilket Conte indtil videre ikke har kunnet ændre på.
Man ser tilmed at Hazard udskiftes, hvilket naturligvis ikke behager ham, og et skifte i det forestående vindue må næsten være stensikkert, idet 6 sæsoner i Premier League synes mere end nok, hvilket ganske givet betyder at Manchester Uniteds forståelige interesse, ganske givet ikke udmønter sig i en handel, for Chelsea bør ikke være en klub der, ligesom f.eks. Arsenal, Liverpool og Tottenham, sælger sine primære spillere til direkte konkurrenter.
Nej så er der langt større chance for at han afhændes til Real Madrid, der i lighed med PSG, åbenlyst har udtrykt interesse for ham, og såfremt Benzema og Ronaldo sælges, kan Hazard og Lewandowski passende indtage deres pladser, og penge, både hvad angår køb og aflønning, er jo ikke just et problem for Real Madrid, så mit bud vil være at Hazard trækker i den hvide trøje efter VM.
Julian Weigl (22 år)
Borussia Dortmund siden 1.7.15 / kontraktudløb 30.6.21
Interesserede klubber: Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, PSG og Juventus.
Prisleje: 60-80 millioner euro.
Den boldsikre midtbanemand har umådeligt svært ved at spille sig ind på Löws nationalmandskab, for hvem han indtil videre blot har medvirket i en håndfuld landskampe, og i den seneste trup er han ikke med, og må indtil videre se i øjnene at i hvert fald Kroos, Khedira og Gündogan er foran ham i landsholds hierarkiet. Men de manglende landskampe, og Dortmunds noget ustabile sæson, hvor Ruhr klubben endda er i fare for end ikke at kvalificere sig til næste sæsons CL, har tilsyneladende ikke slækket på interessen i forhold til den teknisk stærke midtbanemand, der befinder sig bedst som den kontrollerende spiller, gerne med defensive funktioner, lige bag playmakeren og 8’eren.
Hos Dortmund er han oftest placeret en anelse til højre, med Castro til venstre, begge placeret som defensive midtbanefolk, i en 4-2-3-1 opstilling, og selvom han sagtens kan rykkes længere frem, ikke mindst pga. hans boldsikkerhed og fine overblik, så sætter manglende hurtighed en begrænsning.
Hele 4 klubber i Premier League kigger interesseret på den 187 cm. høje midtbanemand, og umiddelbart vil det nok være City han passer bedst til, men her spiller jo i forvejen en af hans argeste landsholdskonkurrenter, Gündogan, men måske spekulerer Pep i et tysk makkerskab, idet brasilianeren Fernandinho med sine knap 33 år, selvsagt kører på sidste vers.
Weigl er stærk i erobringsfasen, han har et eminent blik for spillet, er hovedstødsstærk, og er ikke bange for at modtage bolden, selv i pressede situationer, så umiddelbart en ideal spiller for Pep.
Jeg vil tippe Manchester City som umiddelbare favoritter, men vil bestemt ikke udelukke bysbørnene fra United, som snildt kan bruge en type med Weigls kvaliteter, hvis han da ikke beslutter sig for at blive yderligere en sæson i Dortmund, med hvem han
har en længerevarende kontrakt.
Thomas Lemar (22 år)
AS Monaco siden 1.7.15 / kontraktudløb 30.6.20
Interesserede klubber: Arsenal, Tottenham, Liverpool, PSG og Juventus.
Prisleje: 60-80 millioner euro.
Med afgang af profiler som Mendy, Silva, Bakayoko og Mbappé m.fl., er det nærmest et mirakel (eller et udtryk for ligaens niveau), at de forsvarende mestre fra Monaco, er placeret på en 2 plads, med 5 point ned til OL Marseille, og 14 point op til duksen fra PSG.
En medvirkende årsag til det trods alt stadig hæderlige niveau for den lille klub i Fyrstendømmet, er helt klart Thomas Lemar, der sammen med Fabinho, vel efterhånden er de største profiler i klubben.
Lemar, der i lighed med Weigl, har visse vanskeligheder med at fastholde sin plads i den franske landsholdstrup, er ganske givet i gang med sin sidste sæson i Monaco, for uanset hvad, så er pengene og mulighederne for større trofæer, selvsagt langt større, såfremt han skifter til Premier League, hvor trioen Arsenal, Tottenham og Liverpool meldes interesserede i den bevægelige spiller, der befinder sig bedst på venstre kanten, men også udfylder en mere central offensiv midtbane plads fint, og i indeværende sæson, har han spillet disse to pladser lige mange gange.
Lemar er venstre benet, og blot 170 cm. høj, hvilket umiddelbart kan synes lidt ift. den fysisk udfordrende Premier League, men ikke desto mindre har David Silva i Manchester City og Juan Mata i Manchester United, der begge har samme beskedne højde som Lemar, dog bevist at selv små folk kan gøre sig, når blot de er hurtige nok på fusserne. I øvrigt kan som en lille pudsighed nævnes at den mindste spiller, der nogensinde har optrådt i Premier League, var den daværende Coventry spiller Andy Ducros, et navn som givetvis ikke siger ret mange noget, hvilket ikke er så overraskende, i det den blot 165 cm. høje/lille fyr, blot medvirkede i 8 kampe i perioden 96-98, hvorefter han forsvandt ud i intetheden. Eneste spiller der aktuelt er mindre end Lemar/Silva/Mata hos top-6 mandskaberne er i øvrigt den evigt skadede Cazorla hos Arsenal, der blot måler 167 i højden, så skulle det være Arsenal der løber af med Lemar, behøves han da i det mindst vente til sidst, førend han får lov til at komme i bad.
Umiddelbart vurderer jeg ikke Lemar som en spiller, der vil kunne gøre sig på det allerhøjeste niveau, hvilket givetvis også er en af forklaringerne til at han trods alt stadig befinder sig i Monaco, og skulle jeg pege på en optimal køber, vil det blive Tottenham eller Arsenal, der begge spiller den fodbold, der nok nærmer sig Lemars filosofi bedst. Især Arsenal mangler efterhånden kreativitet, og kunne snildt blive Lemars kommende arbejdsgiver.
David De Gea (27 år)
Manchester United siden 1.7.11 / kontraktudløb 30.6.19 med option på yderligere 1 år.
Interesserede klubber: Real Madrid.
Prisleje: 75-100 millioner euro.
Selvom Buffon blev handlet for 16 år siden, er han utroligt nok stadig indehaver af rekorden som dyreste målmand nogensinde, hvilket er de knap 53 millioner Euro, som Juve betalte for ham, da de købte ham fra Parma, og vi skal helt “ned” på 40 millioner Euro, for at finde den næst dyreste, som i skrivende stund er Ederson, der sidste sommer blev købt af Manchester City fra Benfica.
De i den store sammenhæng billige priser, er nærmest et paradoks, idet alle anerkender og stræber efter at have den bedst mulige keeper, men samtidig er disses handelspriser milevidt fra ikke mindst offensivspillernes pris, så selvom De Gea vel efterhånden er gået hen og blevet den bedste keeper i verden, ikke mindst efter Neuers lange skade, og selvom Manchester United ikke just mangler penge, og meget nødigt vil sælge deres målmands es, så forventes prisen ikke at overstige meget mere end 70 millioner Euro, hvilket absurd nok er mindre, end hvad Beijing Guoan betalte for den i den store offentlighed, relativt ukendte angriber, Cedric Bakambu. Den congolesiske angriber havde over 3 sæsoner spillet 75 kampe for Villareal, og heri scoret 32 mål, hvilket tilsyneladende var nok til at overbevise de knap så kræsne Kinesere.
Bakambus handelspris placerer ham aktuelt på plads nr. 17 på alle tiders liste over de dyreste spillere i verden, og illustrerer vist meget godt absurditeten i prisforskellene mellem målmænd og angribere, til trods for begge typers vigtighed på banen.
Såfremt United, stik imod klubben og deres fans ønske, skulle indvilge i et salg af deres keeper, står Mourinho (eller hvem det nu er), med et alvorligt problem, hvorimod Real Madrid til gengæld får en spansk keeper, født og opvokset i byen, og som har en alder, der betyder at han kan vogte burdet i mange år fremover.
De Gea har ellers ved flere lejligheder udtrykt hengivenhed over for Manchester United, som hentede ham som 20 årig i barndomsklubben Atletico Madrid for det daværende rekordbeløb for en keeper i Premier League, knap 20 millioner Euro, en pris som efter han mildt sagt er vokset med opgaven, må anses som et røverkøb af dimensioner. I United har han allerede vundet mesterskabet, begge pokalturneringer samt Euro League, og den sidste store klubtitel, CL, kommer han som bekendt ikke til at vinde i indeværende sæson, i det United sensationelt røg ud til Sevilla, noget som måske kan sætte gang i De Geas tanker, for har han overhovedet fantasi til at forestille sig at han med United nogensinde kommer til at vinde den eftertragtede klubturnering?
Chancen herfor er selvsagt betydeligt større rent statistisk, såfremt han skifter til Real Madrid, og da det er åbenlyst at Zidane og CO skal bruge en klasse keeper, kunne en handel snildt blive en realitet allerede til sommer, hvor han som suveræn første keeper skal forsøge at spille Spanien tilbage på verdenstronen.
Mauri Icardi (25 år)
Inter Milan siden 9.7.13 / kontraktudløb 30.6.21.
Interesserede klubber: Bayern München, Real Madrid, Chelsea og Manchester United.
Prisleje: 100-110 millioner euro.
Den forhenværende ungdomsspiller i såvel Barcelona som Sampdoria, har umådeligt svært ved at til spille sig en fast plads for Argentina, men efter forlydender skulle det mere være en kontrovers mellem Messi og ham, frem for hans manglende evner, og de fleste forventer da også at den målfarlige angriber er med i Sampaolis VM trup, om end han overraskende nok ikke er med i den seneste trup, som netop er udtaget, og han er da også i skarp konkurrence med især Agüero fra Manchester City, og Dybala fra Juve, mens Messi næppe er i konkurrence med nogen som helst, så man kan godt sige at Argentina er fremragende besat på de offensive pladser.
Men trods Agüero, Dybala og Messi, er det stadig mærkværdigt at den altid målfarlige Icardi udelades fra landsholdstruppen, og igen i indeværende sæson har han været særdeles målfarlig, hvilket 18 mål i 23 Serie A kampe illustrerer. Han vurderes uden sammenligning som Serie A`s stærkeste angriber, i konkurrence med landsmanden Higuain, og efter snart 5 sæsoner i Inter, uden at have vundet et eneste trofæ, kunne det godt tænkes at han trængte til luftforandring.
Icardi spillede i sine unge år for FC Barcelona, hvortil han kom som 12 årig fra den Argentinske klub, Vecindario, og han var rent faktisk en del af et særdeles stærkt Barca hold, hvor han bl.a. var holdkammerat med spillere som Deulofeu, Sergi Roberto og Rafinha, spillere der alle siden hen opnåede kampe for klubbens bedste mandskab, ja Roberto er den dag i dag, stamspiller for barndomsklubben, men det er jo en helt anden historie. Han slog dog aldrig igennem i det spanske, og blev udlejet til Sampdorias ungdomshold, og efter en kort tur “hjemme” i Barca, kom han igen til Sampdoria, for hvem han debuterede i Serie B i sæsonen 2011/12, hvor det dog blot blev til 2 kampe og 1 mål, og sæsonen efter stod den på Serie A med samme klub, og herefter blev han solgt til Inter i sommeren 2013 for 13 millioner euro.
I foreløbig 147 kampe for Milano klubben, har han scoret 89 mål, og den fysisk stærke, men bestemt også teknisk habile goal getter, kunne sagtens være en type, der kunne gøre sig i Premier League, hvor især Manchester United har været sat i forbindelse med ham, om end der nok er større chance for at Bayern München bliver hans kommende arbejdsgiver, ikke mindst såfremt de sælger Lewandowski til Real Madrid, som rent faktisk også nævnes som interesseret.
Antoine Griezmann (26 år)
Atletico Madrid siden 28.7.14 / kontraktudløb 30.6.22.
Interesserede klubber: Manchester United og FC Barcelona.
Prisleje: 100 millioner euro (frikøbsklausul).
Såfremt den lille Franskmand sælges til sommer, vil der være tale om et mindre “røverkøb”, hvis man da kan bruge det begreb, om en handel der bliver på 100 millioner Euro, som er frikøbsklausulen, der efter sidste sommers gigantiske handler, pludselig minder om “dagens” tilbud.
Griezmann, der allerede skiftede til Spansk fodbold tilbage i 2005, hvor han var 14 år, var i Real Sociedad frem til sommeren 2014, hvor hans nuværende klub købte ham for 30 millioner Euro, og siden hen har han været en af Europas mest eftertragtede offensiv-spillere, og ikke mindst under forrige sommers EM, hvor Griezmann var en vital del af Frankrigs Vice Europamestre, under-stregede hans evner, hvilket blev illustreret da han opnåede en 3 plads, efter Messi og Ronaldo, i Ballon dÒrs kåring.
Tilbage i 2010, var han, bl.a. sammen med den nuværende Arsenal angriber, Lacazette, og føromtalte Bakambu (se under De Geas tekst), en del af det Franske hold, der vandt U 20 EM qua en 2-1 sejr over Griezmanns “andet” land, Spanien, som ellers stillede med et ikke ueffent mandskab med bl.a. Thiago, Koke og Batra m.fl., og hurtigt blev han en profil i La Liga, hvilket medførte førnævnte handel, som sendte ham til Atletico Madrid for 30 millioner Euro.
Trods 4 sæsoner, 136 kampe og 76 mål, har han dog endnu intet vundet af betydning med sin Spanske klub, og i lighed med føromtalte Icardi, kunne det snildt foranledige at den lille super tekniker med målnæsen, ønskede nye græsgange, og man kunne vel snildt se ham boltre sig i en Barca offensiv, sammen med Messi og måske Suarez, og så med Coutinho bag ved sig, det burde ikke kunne gå helt galt skulle man mene. Omvendt har jeg mere svært ved at se ham i Manchester United, den anden store bejler til hans gunst, ikke mindst såfremt Mourinho skulle blive hans kommende boss. Af en eller anden årsag, formår den lille Portugiser at hive selv de mest kreative spillere ned i niveau, i hvert fald som tingene har formet sig de senere år, hvilket spillere som Hazard, Pogba m.fl. nok vil “skrive under på”.
Toby Alderweireld (29 år)
Tottenham siden 8.7.15 / kontraktudløb 30.6.19 med option på yderligere 1 år.
Interesserede klubber: Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea, Manchester United og AC Milan.
Prisleje: 50-60 millioner euro.
Selvom der endnu resterer et godt stykke tid, førend kontrakten udløber, kan der, i tilfælde af at optionen på yderligere 1 år udnyttes, komme den specielle aftale i brug, som sikrer at en evt. pris på den stærke forsvarsspiller herefter, ikke overstiger 28 millioner euro, i vore dage nærmest en tilbudspris, også selvom den belgiske jernmand til den tid vil være oppe i 30èrne.
Ikke siden slutningen af oktober har Alderweireld spillet en kamp i Premier League, og selvom han reelt er klar nu, kan han ikke få plads på holdet længere, da taktikken siden han blev skadet, mere eller mindre permanent er ændret til et 4-mands forsvar, og her har manager Pocchetino, indtil videre været tilfreds med makkerparret Vertonghen, og nyindkøbet Sanchez.
Alderweireld er dog en alt for dygtig spiller, til at han skal henslæbe tiden på Tottenhams bænk, og både økonomisk, og chancen for at vinde titler er betydeligt større i noget nær alle de klubber, som efter sigende er interesserede i ham.
Det er blevet til mesterskaber i såvel Ajax som Atletico Madrid, mens han intet har vundet i Tottenham, og det må anses for tvivlsomt om han overhovedet er interesseret i at blive meget længere i London, ikke mindst når en klub som Real Madrid
efter sigende er lun på ham. Personligt tror jeg mere det kunne blive Manchester United eller Barcelona, som kunne blive hans kommende klub, og da han nærmer sig de 30, og netop har været ude med en længerevarende skade, skulle prisen ikke overstige 60 millioner Euro, hvilket jo lyder som en fair pris.
Timo Werner (22 år)
Red Bull Leipzig siden 1.7.16 / kontraktudløb 30.6.20.
Interesserede klubber: Atletico Madrid, Real Madrid, Liverpool, FC Bayern München og Juventus.
Prisleje: 90-110 millioner euro.
Indenfor relativ kort tid er den hurtige angriber, blevet en af Europas mest eftertragtede yngre spillere, og det må anses for særdeles tvivlsomt om RB Leipzig, har nogen som helst chance for at holde på ham, ikke mindst såfremt han går hen og præsterer stort til VM, hvor han betragtes som relativ sikker starter på Löws mandskab, hvor konkurrencen overalt, med undtagelse af netop angrebspladserne, er ekstrem stor.
Werner tilhørte som teenager, et særdeles stærkt VFB Stuttgart ungdomsmandskab, hvor han bl.a. spillede sammen med Joshua Kimmich og Serge Gnabry, og allerede i en tidlig alder, var han en profil for det tyske U landshold, og længe gik rygterne på at han som det mest naturlige smuttede til Bayern München som senior spiller, akkurat som tilfældet var for f.eks. Kimmich, men i stedet blev han overraskende køb af oprykkerne fra RB Leipzig, der smed ca. 10 millioner Euro på bordet i sommeren 2016, og med 21 mål og 7 assist i sine 31 kampe i Bundesligaen, var han markant medvirkende til at oprykkerne opnåede en sensationel 2 plads efter usårlige Bayern München, og således allerede i første forsøg, skulle spille Champions League.
Det eventyr er nu slut, men mon ikke Werner har fået “blod på tanden” efter mere international bold, og med de bejlere som efter sigende kigger på ham, burde han ikke få problemer med det.
Werner var med Tyskland til Co til FIFA Confederations Cup i 2017, en turnering som de vandt, naturligvis med Werner som modtager af den “Gyldne støvle” med sine 3 mål og 2 assist, og i indeværende sæson, hvor RB Leipzig er placeret på 6 pladsen, har han scoret 11 mål, og betragtes af mange om en af de farligste angribere i Bundesligaen, og hvis ikke Bayern München køber ham efter sæsonen, må ligaen efter al sandsynlighed, sige farvel til et af sine “esser”, tilmed med tysk pas!
Han var i øvrigt den yngste spiller nogensinde til at nå først 50, dernæst 100, og senest 150 kampe i Tysklands bedste række, og hans stabilitet, fysisk, hurtighed, træfsikkerhed, og ganske udmærkede teknik gør ham egnet til flere forskellige ligaer, dog nok med Premier League, eller La Liga som de primære, da han for et stykke tid siden ind direkte fejede interessen fra Juventus til side, i det han vurderede at Serie A ikke var en drøm for ham. Således en målbevidst og selvsikker ung fyr, som ikke bliver billig, formentlig til en pris omkring de 100 millioner Euro, for det myldrer ikke just med yngre klasse angribere i Europa.
Paulo Dybala (24 år)
Juventus siden 1.7.15 / kontrakt udløber 30.6.22.
Interesserede klubber: Manchester United, Manchester City, Real Madrid, FC Barcelona og PSG.
Prisleje: 120-140 millioner euro.
Sammen med navne som De Bruyne, Hazard og Griezmann m.fl. ligger Dybala i det felt, som mange forventer, skal kæmpe om Ballon dÒr, når Ronaldo/Messi æraen engang slutter, og det illustrerer vist meget godt, på hvilken hylde den lille Argentiner, med de hurtige fødder, efterhånden har placeret sig på. Han er stensikker på landsholdet, hvor han sammen med Messi og måske Agüero, eller hvem det nu bliver, skal danne en frygtet angrebskonstellation, og i Serie A, hvor han denne sæson lagde ud med absurde 13 mål i sine første kampe, er han markant en af stjernerne på højde, eller højere end Higuain, De Rossi, Buffon og landsmanden Icardi, og umiddelbart indeholder Dybala da også hele “pakken” der former en super stjerne.
Han har udseendet, teknikken, hurtigheden, ved hvor målet står, er højt profileret, og Argentiner, så det kan næsten ikke gå helt galt fremadrettet, og det har de store pengestærke klubber selvsagt bemærket. Manchester United blev især nævnt som mulig ny klub, da de købte Pogba retur, idet han og Dybala efter sigende var fine venner, og efter Uniteds ansættelse af den tidligere Juve-scout, Javier Ribalta, også en bekendt af Dybala, må Mourinhos mandskab være favoritten, måske sammen med Real Madrid, der så ekstremt ønsker nye stjerner på deres aldrende hold, og kunne de denne sommer hente topnavne som Hazard, De Gea og Dybala m.fl., så skulle selv de mest kræsne tilskuere, kunne blive tilfredse, skulle man tro.
Også Barcelona, der jo som bekendt har hans landsmand, Messi som “lokkemad”, kunne være en mulighed, men Barca køber næppe både Griezmann, og Dybala samme sæson, dertil bliver det dog trods alt for dyrt, med mindre de sælger ud af navne som f.eks. Suarez og/eller Rakitic, hvilket bestemt også er en mulighed. Eller hvad med Manchester City, der tilsyneladende har uanede ressourcer, og også har en Argentiner i stalden, nemlig Agüero, som Dybala efter sigende også taler fint med. Selv PSG er på tale, om end man godt kunne frygte, at Paris mandskabet måske er på vej i en slags “opløsning”, nu da det igen-igen ikke lykkedes at komme ret langt i CL, og gider Dybala det projekt – næppe!
Det var 10 af de absolut hotteste navne fra det høje luftlag, og det skulle undre, såfremt ikke minimum halvdelen går igennem som handler allerede til sommer, senest lige efter VM, for som tidligere omtalt, mange af de virkelig store og rige klubber, seriøst yngre topklasse spillere.
Udover ovenstående kunne det jo også tænkes at navne som Kane, Neymar, Agüero, Salah og/eller Umtiti m.fl. kunne blive transfer emner, men umiddelbart vil jeg tro at de trods alt, er lige efter de anførte 10, hvad angår chancen for et skifte.
Indlægget er udelukkende udtryk for bloggerens egne holdninger.
Kort om Torben Aakjær:
Torben Aakjær har et indgående kendskab til fodboldens verden, efter at have arbejdet i den i knap 20 år. Han har bl.a. været scout i Herfølge BK, Hamburger SV og Manchester United. I øjeblikket arbejder han som rådgiver for den brasilianske klub, Sport Club Corinthians Paulista.